На Запоріжжі затримали посадовців Держспоживслужби

Поліція затримала начальника райуправління Держспоживслужби на Запоріжжі та його заступника – за гроші погоджували позитивні висновки перевірок.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України. 

Посадовці налагодили схему вимагання та отримання неправомірної вигоди у підприємців. За гроші обіцяли видати позитивний висновок за результатами перевірки, що проводиться у межах їхньої компетенції. Вартість своїх «послуг» оцінювали від 10 до 30 тис. грн.

Викрили неправомірну діяльність зловмисників оперативники управління стратегічних розслідувань у Запорізькій області та слідчі відділу поліції №1 Запорізького управління поліції.

20 липня начальника районного управління, який також є депутатом районної ради, та його заступника затримали у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Грошові кошти, отримані фігурантами як неправомірну вигоду – 10 тис. грн, вилучили на місці.

Посадовцям повідомлено про підозри за ч.3 ст.368 (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Вознесенівська окружна прокуратура міста Запоріжжя.
Добавлено: 22-07-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх