Саміт "Великої сімки": одним з перших на захід приїхав Байден (ФОТО+ВІДЕО)

Це буде перша очна зустріч лідерів G7 з початку пандемії COVID-19.

Саміт Великої Сімки сьогодні, 11 червня, відкривається у Великобританії. У графство Корнуолл на південно-заході Англії з'їжджаються лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії та Японії.

Відзначається, що одним з перших гостей, якого зустрів господар саміту, британський прем'єр Борис Джонсон, став президент США Джо Байден. Лідери обох країн і перші леді вчотирьох зробили невелику прогулянку до узбережжя.



Разом з недавно одруженим Джонсоном на саміт приїхала не тільки його обраниця, а й маленький син. Керрі Джонсон разом з малюком і першої леді США Джилл Байден прогулялися по пляжу, а ось їх чоловіки почали переговори з жарту.
  • Байден: "Я сказав прем'єр-міністрові, що у нас є щось спільне. Ми обидва одружилися на жінках, вище нас за статусом".
  • Джонсон: "Що ж, я не збираюся заперечувати це. Я не буду сперечатися з паном президентом ні в цьому питанні, ні в будь-яких інших".
Варто зазначити, що лідери США, Великобританії, Німеччини, Франції, Італії, Канади та Японії зустрінуться під час переговорів у форматі G7 на курорті Карас-Бей в графстві Корнуолл на південному заході Англії. Саміт глав держав "Групи сім" триватиме до 13 червня. Як "країни-гості" запрошені Австралія, Індія, Південна Корея і ПАР.

Це буде перша очна зустріч лідерів G7 з початку пандемії COVID-19. Також саміт стане першою великою міжнародною очною зустріччю у верхах, в якій візьме участь в якості президента США Джо Байден.

За матеріалами:  ТСН

Добавлено: 11-06-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх