Вашингтон визнає ПП-2 як геополітичний проект

Американська влада впевнена, що газопровід Північний потік-2 підриває безпеку ряду держав, включаючи Україну.

Північний потік-2 загрожує європейській енергобезпеці

Будівництво газопроводу Північний потік-2 США сприймають як російський геополітичний проект, тому продовжать вводити санкції проти його учасників, заявив у четвер, 10 червня, прес-секретар Держдепу Нед Прайс в ході брифінгу.

"Ми розглядаємо його як російський геополітичний проект. Проект, який загрожує європейській енергобезпеці і в дійсності підриває безпеку деяких наших близьких партнерів, включаючи Україну та інші держави на східному фланзі НАТО", - уточнив Прайс.

Також він визнав, що між Вашингтоном і Берліном зберігаються розбіжності через газопровід.

"Звичайно, у президента Байдена буде можливість зустрітися з канцлером Меркель та обговорити наші тісні і глибокі відносини з Німеччиною. Однак у будь-яких відносинах <...> є сфери протиріч. І йдеться про одну з них", - зазначив прес-секретар.

Нарешті, Прайс заявив, що США мають намір і далі вводити санкції проти учасників проекту ПП-2 і водночас вести переговори з партнерами, щоб "не дати Росії використовувати енергоносії як важіль тиску" в Європі.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен назвав "доконаним фактом" завершення будівництва газопроводу Північний потік-2. При цьому глава американського Держдепу заявив, що США вивчають варіанти дій для підтримки України після запуску російського трубопроводу.

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 11-06-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх