Депутатов Запорожского облсовета просят срочно собраться на внеочередную сессию

Депутаты Бердянского горсовета приняли обращение к коллегам из областного совета с просьбой срочно собраться и выделить городу 9,5 млн. грн. на ремонт коллектора.

Читайте наши новости в Facebook


Об этом сообщает пресс-служба исполкома Бердянского горсовета:

На внеочередной сессии Бердянского городского совета 26 июня депутаты единогласно поддержали обращение к Запорожскому областному совету, лидерам фракций и депутатам областного совета относительно необходимости безотлагательного созыва внеочередной сессии Запорожского областного совета, рассмотрения и поддержки вопрос относительно выделения средств в сумме 9 490,0 тыс. грн. из резервного фонда областного бюджета на осуществление мероприятий, связанных с предотвращением чрезвычайной ситуации на самотечном канализационном коллекторе и напорном трубопроводе в Бердянске Запорожской области. Текст обращения:

                                                     Запорізькій обласній раді

                                                     Лідерам фракцій

                                                     Депутатам обласної ради

Депутати Бердянської міської ради занепокоєні результатами голосування 25 червня 2019 року більшістю депутатів Запорізької обласної ради, які не підтримали питання внесення змін до розпису обласного бюджету стосовно виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету на запобігання виникненню надзвичайної ситуації в місті Бердянську.

Аварія на самопливному каналізаційному колекторі сталася у м. Бердянську у січні 2019 року. Самопливний каналізаційний колектор є головним міським каналізаційним колектором, який транспортує до 80% стоків усього міста та на даний час працює за тимчасовою схемою. Порушена робота всієї каналізаційної системи міста. Існує велика загроза руйнування головного напірного каналізаційного залізобетонного колектора по Мелітопольському шосе в м. Бердянськ від камери гасіння КНС-8 вул. Промислова до очисних споруд каналізації, який знаходиться в аварійному стані і може у будь-який час обвалитися, у зв'язку з чим (задля запобігання витоку стічних вод по території міста та попадання їх у акваторію Азовського моря та недопущення екологічної катастрофи) виконавець послуги вимушений буде негайно припинити водопостачання усього міста!

11 червня 2019 року голова Запорізької обласної державної адміністрації розпорядженням № 316 зобов’язав виділити із резервного фонду обласного бюджету:

1 490,0 тис. грн. – на першочергові заходи щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації, яка пов’язана з руйнуванням самопливного колектору та напірного трубопроводу по Мелітопольському шосе у м. Бердянськ;

8 000,0 тис. грн. – на здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації, яка пов’язана з руйнуванням самопливного колектору та напірного трубопроводу по Мелітопольському шосе у м. Бердянськ.

Фактична відмова депутатів Запорізької обласної ради виділити кошти ставить під загрозу безпеку життєдіяльності та санітарне благополуччя не тільки сотень тисяч громадян України, які оздоровлюються та відпочивають в Бердянську, 10 тисяч вимушено переміщених осіб та понад 113 тисяч мешканців міста.

У відповідності до Закону України «Про оголошення природних територій міста Бердянська Запорізької області курортом державного значення» природні території міста Бердянська Запорізької області оголошено курортом державного значення.

Для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, охорони здоров’я населення, недопущення масштабної екологічної катастрофи ми, депутати Бердянської міської ради від імені всіх мешканців Бердянська, вимагаємо від депутатів Запорізької обласної ради припинити політичні маніпуляції, невідкладно скликати позачергову сесію, повторно розглянути та підтримати питання щодо виділення коштів у сумі 9 490,0 тис. грн. з резервного фонду обласного бюджету на здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням надзвичайної ситуації на самопливному каналізаційному колекторі та напірному трубопроводі у м. Бердянську Запорізької області.
Добавлено: 27-06-2019, 08:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх