Филатов ввел чрезвычайные меры из-за военного положения: Охрана мостов и проверка бомбоубежищ (ДОКУМЕНТ)

Мэр Днепра Филатов издал распоряжение о действиях в условиях военного положения.

Филатов ввел в Днепре срочные меры в связи с началом действия военного положения в 10 областях Украины. В городе проверят бомбоубежища, усилят охрану ключевых объектов инфраструктуры и проведут инструктажи по чрезвычайным ситуациям и первой помощи.

Об этом корреспондент «ДП» узнал на странице мэра в Facebook.

«Официально. Уважаемые волонтеры, атошники, представители общественности, просто неравнодушные граждане, пожалуйста, присоединяйтесь», — написал Филатов и опубликовал текст своего распоряжения.

Текст распоряжения мэра на языке оригинала:

Про першочергові заходи у зв’язку з  введенням воєнного стану на окремих територіях України

Ураховуючи видання Указу Президента України від 26.11.2018 № 393/2018 «Про введення воєнного стану в Україні», з метою забезпечення сталого функціонування об’єктів інфраструктури міста, охорони публічного правопорядку та безпеки дорожнього руху, захисту населення, готовності до виникнення ускладнених умов, відповідно до листа департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міської ради від 28.11.2018 вх. № 8/7118:

Керівникам виконавчих органів Дніпровської міської ради, головам районних у місті Дніпрі рад:

1.1. Забезпечити чітке виконання заходів, пов’язаних з функціонуванням об’єктів комунальної інфраструктури життєзабезпечення населення, визначених протоколом засідання міської комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27.11.2018 № 18 про заходи щодо підготовки населення до дій в умовах воєнного стану.

1.2. Залучити волонтерські організації та представників громадськості (за погодженням) до обговорення та реалізації заходів, зокрема: проведення у закладах освіти, на підприємствах та в установах міста інструктажів стосовно алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій на території міста, посилення заходів з публічної безпеки та безпеки дорожнього руху, недопущення паніки та підбурення до протиправних дій, інформування мешканців міста про заходи, які здійснюються виконавчими органами з метою забезпечення безперебійної роботи об’єктів інфраструктури.

2. Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради організувати заходи щодо проведення у закладах освіти міста інструктажів педагогічного складу, учнів, а також їх батьків стосовно першочергових заходів у разі виникнення надзвичайних ситуацій на території міста, відпрацювання маршрутів евакуації та укриття, залучення до організації заходів членів батьківського комітету закладів освіти.

3. Департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради

забезпечити заходи стосовно:

3.1 Коригування відповідних планів дій органів управління і сил цивільного захисту із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій.

3.2. Проведення позапланових спільних об’єктових тренувань з питань цивільного захисту та введення воєнного стану.

3.3. Проведення інструктажів медичних працівників закладів охорони здоров’я з питання надання першочергової медичної допомоги потерпілим внаслідок надзвичайних ситуацій, руйнувань будинків тощо.

3.4. Забезпечення закладів охорони здоров’я достатньою кількістю засобів першої медичної допомоги.

Районним у місті Дніпрі радам терміново провести роботу з

інвентаризації та обстеження наявних захисних споруд та інших можливих споруд для захисту населення.

Департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дніпров-

ської міської ради:

5.1. Звернутись до Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області та Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області щодо наближення нарядів поліції до об’єктів життєзабезпечення населення, посилення заходів з публічної безпеки та безпеки дорожнього руху, а також контролю за оперативною обстановкою на в’їздах у місто та поблизу об’єктів життєзабезпечення населення.

5.2. Організувати залучення до заходів публічної безпеки громадських формувань з охорони громадського порядку з метою спільного патрулювання з працівниками поліції для підтримання правопорядку, недопущення паніки та підбурення до протиправних дій.

5.3. Звернутись з клопотанням до Управління поліції охорони в Дніпропетровській області щодо взяття під цілодобову охорону об’єктів критичної інфраструктури та життєзабезпечення населення.

Керівникам усіх рівнів забезпечити охорону територій підпорядкованих об’єктів з метою недопущення або запобігання протиправним посяганням, які становлять загрозу життю чи нормальній життєдіяльності людей, можуть призвести до втрати або псування (крадіжки чи пошкодження) майна. Особливу увагу приділити терористично вразливим об’єктам, особливо важливим об’єктам (мости, тунелі, комунікації та інші).

7. Департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради інформувати мешканців міста у засобах масової інформації про заходи, які проводяться з метою забезпечення публічної безпеки, безперебійної роботи об’єктів інфраструктури тощо.

8. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Міський голова Б. А. Філатов




По материалам: Цензор.Нет
Добавлено: 29-11-2018, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх