Коломойский рассказал подробности тайной встречи с Ложкиным и Боголюбовым

Тайная встреча Коломойского с Ложкиным и Боголюбовым состоялась более двух недель назад в Женеве. Экс-глава Администрации Президента Украины, предприниматель Борис Ложкин 26 марта в швейцарской Женеве провел встречу с бизнесменами Игорем Коломойским и Геннадием Боголюбовым. По данным журналистов, беседа в одном из ресторанов города длилась больше двух часов. Ложкин комментировать встречу отказался. Позже его пресс-секретарь заверил, что бизнесмен не вел никаких переговоров от имени президента Петра Порошенко. Администрация главы государства на запрос по этому поводу не ответила.


26 березня ввечері у швейцарській Женеві в ресторані готелю Four Seasons відбулася двогодинна зустріч колишніх власників «ПриватБанку» Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та екс-глави Адміністрації президента України Бориса Ложкіна.

Про що саме говорили один із соратників Порошенка та бізнесмени, невідомо. Мова могла йти про медіапідтримку – в обмін на збереження активів чи сприяння у вирішенні справ в українських судах, припускають журналісти.

Ложкін про ту зустріч розповідати не захотів. Згодом його прес-секретар надіслала письмову відповідь:

«Борис Ложкін не веде та не може вести жодних переговорів від імені президента Петра Порошенка, оскільки вже майже два роки не займає посад в Адміністрації президента, а також не є його радником чи представником. Після завершення роботи в Адміністрації президента Борис Ложкін повернувся до приватного бізнесу - це послідовна позиція пана Ложкіна, яку він озвучив у момент вступу на посаду глави АПУ, та якої зрештою дотримався. Борис Ложкін не займається та не планує займатися політикою. Наразі усі зустрічі, які він проводить, є приватними, та стосуються виключно самого пана Ложкіна, його бізнесу або особистого життя».

Коломойський пояснив, що Ложкін приїжджав до Боголюбова.

«Вони – давні друзі. Крім того, були партнерами. У них є що обговорювати та про що розмовляти. Я приєднався до них, коли вони пішли вечеряти. Звичайно, говорили про українські реалії, про політику говорили, про перспективи, про те, що Петро Олексійович ніколи не буде президентом більше. Розповідав, як тікають всі від Петра Олексійовича Порошенка, як вже думають, як від нього якнайшвидше заховатися, якби не залишитися на цьому кораблі і не врізатися у цей айсберг»,– розповів Коломойський.

Він додав, що це була зустріч «українців, що мешкають у Женеві, з людиною, яка приїхала з «Великої землі» (маючи на увазі Ложкіна).

«Так, (з людиною) з оточення президента Порошенка, але яке вже не є найближчим оточенням президента Порошенка. І, по-моєму, намагається дистанціюватися від цього оточення», – сказав Коломойський. - Намагаються (вести перемовини зі мною), але ми залишимо це за дужками сьогоднішнього інтерв'ю».

Відповіді від Порошенка, чи уповноважував він Ложкіна на переговори від свого імені, немає. 

Як повідомлялося, 19 січня Високий суд Лондона на засіданні у справі Приватанку продовжив всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму понад 2,5 млрд доларів.

За підсумками додаткових слухань щодо процесуальних питань у справі ПриватБанку щодо Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших пов'язаних з ними осіб, суд продовжив свій наказ від грудня 2017 року про всесвітній арешт активів до наступного відповідного наказу суду.


Нагадаємо, розслідування незалежної компанії Kroll підтвердило, що Приватбанк був об’єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій до його націоналізації, що призвело до завдання збитків щонайменше у розмірі 5,5 млрд дол.

По материалам: Главком, Гордон
Добавлено: 13-04-2018, 10:21
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх